TR | EN
Bursalı Grubu’ndan Enerji Atağı!

Bursa, 30.07.2015 – 1955 yılında Süleyman Bursalı tarafından manifatura mağazasıyla temelleri atılan ve gerçekleştirilen başarılı çalışmalarla beraber; tekstilden dış ticarete, turizmden gayrimenkul geliştirme ve inşaata kadar farklı iş kollarında faaliyet gösteren Bursalı Grubu, gözünü enerji sektörüne dikti.

Ülkemizdeki yenilenebilir enerji kaynaklarının geliştirilmesine katkıda bulunmak ve bu alanda, sektöre değer katmaya yönelik önemli adımlar atma hedefiyle yola çıkan Bursalı Grubu, her geçen gün gelişim ve değişim sürecinin yaşandığı enerji sektörüne yönelik yapılacak olan bu yeni hamleyle birlikte, şirketin son dönemde gösterdiği büyüme sürecinin daha da hızlanması bekleniyor.

Hizmet verdiği tüm sektörlerde, hem ülkemiz ekonomisine hem de küresel ekonomiye büyük oranda katma değer sağlayan Bursalı Grubu, enerji sektörüne yönelik planladığı yatırımlar kapsamında, AB enerji politikasına paralel olarak yürüttüğü çalışmalarla, ülkemizdeki enerji ihtiyacına tam destek vermeyi amaçlıyor.

Geçtiğimiz günlerde bünyesinde gerçekleştirdiği 18 Milyon TL’lik yatırım hamlesiyle, şirketin mevcut tesislerine yeni bina ve üretim ekipmanları dâhil edilmesi çalışmaları başlatan Bursalı Grubu, yeşil enerji hamlesinde de, yenilenebilir kaynaklarının yaygınlaştırılarak çevrenin korunmasına katkıda bulunulması, karbon salınımlarının minimum düzeye çekilmesi, üretimde verimliliğinin ve kalitenin artırılması ile atık yönetimi teknolojilerinin dünya standartlarında uygulanmasına azami özen gösteriyor.

“Enerji Sektörü ile Önemli Bir Sorumluluk Üstleniyoruz”

Hizmet verdiği tüm sektörlerde, bugüne dek adından başarıyla söz ettiren Bursalı Grubu’nun, enerji sektörüne yönelik yatırım kararı almasından dolayı önemli bir sorumluluk üstlendiklerini kaydeden Bursalı Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aykut Bursalı, şirketin geleceği ile ilgili yeşil enerji hamlesine büyük önem verdiklerini söyledi.

“Hedefimiz: Hem Sektöre Hem de İstihdama Katkı Sağlamak”

Tüm faaliyet alanlarında 1.000’i aşkın kişiyi istihdam eden Bursalı Grubu’nun, enerji hamlesiyle birlikte, birçok kişiye yeni istihdam imkânı sağlayacak olmasından dolayı ayrı bir gurur yaşadıklarını aktaran Bursalı, “Şirket olarak dünya ölçeğinde başlatmış olduğumuz büyüme süreci doğrultusunda, enerji sektörünün hem ülkemiz, hem de dünya geleceği açısından öneminin farkında olarak, bu yönde yatırım yapma kararı aldık. Rüzgar enerjisi alanında faaliyet göstereceğiz. Faaliyet göstermiş olduğumuz diğer sektörlerde de önemli bir kapasite artışına geçtiğimizi söyleyebilirim.

Hem Ar-Ge ve inovasyona yönelik çalışmalarımız, hem de geleceğin en önemli sektörlerinin başında gelen enerji ile ilgili yapılanmalarımız, şirketin gelecek hedefleri ve vizyonuyla paralellik gösteriyor. Ülkemizin de gelecek vizyonu, özellikle enerji sektörüne yönelik teşvikleri bizleri bu konuda daha da çok cesaretlendirmiş oldu. Umarım yapacağımız bu yatırımlar, ülkemizin geleceği için önemli avantajları da beraberinde getirir” diye konuştu.

UN Global

Bursalı Grubu Bursalı Grubu Bursalı Grubu Bursalı Grubu


Copyright 2024, Bursalı A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.   /  Kişisel Verilerin Korunması