TR | EN
Yönetim Kurulu

Fuat Bursalı / Yönetim Kurulu Başkanı

1955 yılında Amasya’nın Taşova İlçesi’nde dünyaya gelen Fuat Bursalı; ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite eğitimini Amasya’da tamamlamıştır.

Eğitim hayatını, Amasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Güzel Sanatlar Bölümü’nden mezun olarak başarıyla tamamlayan Bursalı, iş dünyasına 1974 yılında babası merhum Süleyman Bursalı’nın Taşova Belediye Başkanlığı görevini devralmasının ardından, 1955 yılında babası tarafından temelleri atılan manifatura mağazasının işletimini devralarak adım atmıştır.

1979 yılında ailesiyle birlikte Bursa’ya yerleşen Fuat Bursalı, burada çok sayıda başarılı çalışma içerisinde yer alarak adından söz ettirirken, babası Süleyman Bursalı’dan almış olduğu dürüstlük ve çalışkanlığı ön plana çıkaran anlayış ile insan odaklı yaklaşımı bütünleştirmeyi kendine ilke edinerek, gerek iş yaşantısıyla gerekse de aile yapısıyla örnek bir profil çizmeyi başarmıştır.

Fuat Bursalı, halen tekstilin yanı sıra; dış ticaret, turizm ve gayrimenkul / inşaat gibi birçok sektörde faaliyet gösteren Bursalı Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı olarak iş hayatını sürdürmektedir.

Bursalı, iş dünyasını temsil eden BTSO, BUSİAD, DOSAB, Uludağ İhracatçı Birlikleri gibi birçok kurum ve kuruluşa üyedir.

Fuat Bursalı, evli ve 2 erkek çocuk babasıdır.

 

Aykut Bursalı / Yönetim Kurulu Başkan Vekili

1981 yılı Bursa doğumlu olan Aykut Bursalı, üniversiteden önceki tüm eğitimini Bursa’da tamamlamıştır.

Üniversite hayatını Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olarak noktalayan Bursalı, daha sonra iş dünyasına adım atmak üzere tekrar Bursa’ya geri dönmüştür.

Oldukça başarılı geçen okul hayatının hemen ardından, Bursalı Grubu’nda iş yaşantısına başlayan Bursalı, tekstil başta olmak üzere; dış ticaret, turizm ve gayrimenkul-inşaat gibi birçok sektörde faaliyet gösteren şirkette önemli görevler üstlenirken, halen Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görevini sürdürmektedir.

Aykut Bursalı, geçmiş dönemlerde DOSABSİAD'da Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştır.


Alper Bursalı / Yönetim Kurulu Başkan Vekili

1987 yılında Bursa’da dünyaya gelen Alper Bursalı, ilköğretim ve lise hayatını Bursa’da tamamlamıştır.

Aile işine olan düşkünlüğü ve kariyerini bu yönde ilerletme hedefi ile İstanbul Teknik Üniversitesi Tekstil Geliştirme ve Pazarlama Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlamıştır. Alper Bursalı, eğitim hayatını ABD’nin Fashion Institute Of Technology - Textile Development And Marketing bölümünde tamamlamıştır.

Eğitim hayatını tamamlamasının ardından vakit kaybetmeden iş hayatına adım atan Bursalı, mesleki kariyerine Bursalı Grubu’nda başlayarak, şirket adına yurtiçi ve yurtdışında önemli sorumluluklar üstlenmiştir.

Halen; tekstil, dış ticaret, turizm ve gayrimenkul/inşaat gibi önemli iş kollarında faaliyet gösteren Bursalı Grubu’nda, Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görevini sürdüren Alper Bursalı, şirketin geleceğini yakından ilgilendiren birbirinden önemli yatırım hamlelerinde aktif olarak yer alarak, şirketlerin sürdürülebilirliği adına çalışmaktadır.

Kurumsal iş anlayışı ve aile şirketlerinde kurumsallaşma kültürü gibi şirketlerin sürdürülebilirliği adına önemli olan iki konuda Bursalı Grubu bünyesinde çalışmalar yürüten Bursalı, aynı zamanda AR-GE ve pazarlama alanında da sorumluluklar almıştır.

Alper Bursalı, iş dünyasının yanı sıra toplumsal sorumluluk projelerinde aktif görev almaktadır.

 

Özgür Usta / Yönetim Kurulu Üyesi

Özgür Usta, 1967 yılında Osmaniye’de dünyaya gelmiştir.

Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü’nden 1988 yılında mezun olan Usta, o tarihten bu yana ev tekstili alanında Üst Düzey Yönetici olarak görev yapmaktadır.

Özgür Usta; ev tekstili üretiminde modern üretim yöntemleri, yalın üretim sistemleri, ihracat ve perakende marka konumlandırılması alanında, uluslararası düzeyde önemli çalışmalara imza atmıştır.

Pamukkale Üniversitesi Tekstil Bölümü’nde konuk öğretim üyesi olarak dersler veren, birçok sivil toplum kuruluşunda yönetim kurulu üyeliği ve dergi yayın yönetmenliği de yapmış olan Usta’nın üretim ve maliyet bilgi sistemleri için geliştirdiği yazılım uygulamaları da bulunmakta olup iyi derece İngilizce bilmektedir.

Asya ve Eren’in babası, araştırma kitapları okumaktan ve amatör yelken yapmaktan hoşlanır.

UN Global

Bursalı Grubu Bursalı Grubu Bursalı Grubu Bursalı Grubu


Copyright 2024, Bursalı A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.   /  Kişisel Verilerin Korunması