Toplam kalite yönetimi anlayışı çerçevesinde, sosyal ve çevresel sorumluluklarının bilincinde üretim yaparak, en son teknolojiyle geliştirdiği tekstil ürünlerini başta AB ülkeleri olmak üzere; küresel pazarlara ‘Türk markası’ gururuyla ihraç eden Bursalı Tekstil, AR-GE öncelikli üretim modeli çerçevesinde ülkemize ve sektöre katma değer sağlayacak ciddi adımlar atmaya devam ediyor.
Bursalı Tekstil; yenilikçi ve dönüşüm odaklı yapısı sayesinde küresel düzeyde önemli çalışmalara imza atarken, global rekabette ön plana çıktığı havlu üretimi alanında da Türkiye’nin ilk ve tek AR-GE Merkezi’ni kurma başarısını gösterdi.
Kısa süre önce, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın da onayını alan Bursalı Tekstil AR-GE Merkezi; havlu üretimi alanında ilk, tekstil sektöründe 22. Bursa’nın 46. ve Türkiye’nin de 369. AR-GE Merkezi olma özelliğini taşıyor…
Dünya Standartlarında Ürünler Geliştiriliyor
Bursalı Tekstil, AR-GE çalışmaları kapsamında özellikle dokuma, konfeksiyon, terbiye, makine, iş güvenliği, çevre ve teknik tekstiller alanlarında, ihtiyaçlar doğrultusunda ürün ve üretim çeşitliliğine yoğunlaşırken, kalite ve kapasitenin artırılması, inovatif yaklaşımla Dünya standartlarında ürünler tasarlanması, geliştirilmesi ve bu ürünlerin üretiminin yapılması gibi temel hedeflere yönelik çalışmalarından da olumlu sonuçlar alıyor.
Çok Sayıda Projeye İmza Attı
Bursalı Tekstil, AR-GE faaliyetleri çerçevesinde bugüne dek tamamen öz kaynaklarını kullanarak, patent ve faydalı model alanında çok sayıda önemli projeyi de hayata geçirme başarısı gösterdi.
Bursalı Tekstil AR-GE mühendislerinin halen yürütmekte olduğu 3 adet TÜBİTAK projesi de yer alırken, bu geliştirme süreçlerinde özellikle enerji tasarrufu, çevre verimliliği ve tasarım üzerine yoğunlaşılıyor.
Havlu Üretiminde Bakanlık Onaylı İlk AR-GE Merkezi Gururu
Bursalı Tekstil olarak, kurumsal yapıları gereği AR-GE öncelikli üretim modelini temel stratejiler arasında belirlediklerini kaydeden Bursalı Tekstil Yönetim Kurulu Başkan Vekili Alper Bursalı, havlu üretimi alanında bakanlık onaylı ilk AR-GE Merkezi’ni hayata geçirmekten dolayı büyük gurur yaşadıklarını söyledi.
Fonksiyonel tekstil ürünlerinin tasarımı ve üretimi, bu ürünlerin kullanım alanının genişletilmesi, kullanım alanlarının yaygınlaştırılması gibi konularda önemli çalışmalar yaptıklarını aktaran Alper Bursalı; “Endüstrileşebilecek yenilik, verimlilik artışı, yüksek kalite teknoloji transferi, nanoteknolojik uygulamalar, çevre dostu üretim, hedefleri esas alınarak, AR-GE çalışmalarını sürdürmeye devam edeceğiz. Geliştireceğimiz yenilikçi ürünler sayesinde de hem ülkemize, hem de hizmet verdiğimiz sektöre yüksek katma değer sağlamaya devam etmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.