Bursa, 11.03.2018 - Bursalı Grubu, faaliyet gösterdiği sektörlerde gerçekleştirdiği başarılı çalışmaların meyvelerini almaya devam ediyor.
AR-GE faaliyetlerine büyük önem veren ve global rekabette ön plana çıktığı havlu alanında, Türkiye’nin ilk ve tek AR-GE Merkezi’ni kurma başarısı gösteren Bursalı Tekstil, sektörün çatı kuruluşlarından olan Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen ve tekstil ile konfeksiyon sektörüne yüksek katma değerli ürünlerin kazandırılmasını amaçlayan Uluslararası AR-GE Proje Pazarı - Türkiye Tekstil İnovasyon Ligi kapsamında yapılan anketlere göre, Türkiye’nin en inovatif 5. şirketi seçildi.
Ayrıca Bursalı Grubu şirketlerinden Bursalı Dış Ticaret de Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) ile Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) iş birliğinde gerçekleştirilen İpek Böceği İhracat Ödülleri Töreni’nde (2017), Altın İhracatçı Ödülü’ne layık görüldü.
Gurur duyuyoruz
Bursalı Grubu CEO’su Alper Bursalı, ürün geliştirme odaklı yenilikçi yaklaşımları sayesinde Türkiye’nin en inovatif şirketleri arasında gösterilmekten dolayı büyük gurur ve mutluluk yaşadıklarını belirtti.
Sürdürülebilir başarı hedefi doğrultusunda, ürün geliştirme ve markalaşma çalışmalarını kararlı bir şekilde yürüttüklerini belirten Bursalı, AR-GE’yi şirket politikası haline getirme ve üretimin her aşamasına yayma çalışmalarının da tüm hızıyla sürdüğünü kaydetti.
Üretimde katma değere odaklandık
Üretim faaliyetlerinde tamamen katma değere odaklandıklarını aktaran Alper Bursalı, “Ürünü geliştirip, faydalı modellerle son kullanıcıya hitap ediyoruz. Bursalı Tekstil olarak; bugün itibariyle Amerika Birleşik Devletleri’nden Avrupa’ya, Afrika’dan Asya’ya kadar, dünyanın her noktasında ürünlerimiz sergileniyor. Üretimlerimizin de yüzde 95’i, doğrudan ihracata yönelik… AR-GE çalışmalarımız sonucunda geliştirdiğimiz, 5 adet faydalı model ve patent ile katma değerde %30’a varan artış sağladık. Ar-Ge Merkezi’mizde; 3 TÜBİTAK projesi, 10 faydalı model ve 100 tasarım tescili yapabilecek kadar yıllık proje geliştirme kapasitemiz bulunuyor. İnovatif öncelikli gelişim stratejilerimiz çerçevesinde; bilgiye, teknolojiye ve kaliteye yatırımlarımız sürecek” ifadelerini kullandı.