TR | EN
Tekstil Ve Modada Sürdürülebilirlik Çalıştayı’na Katıldık

Türkiye’nin Tekstil Sektörü’ndeki Bakanlık Onaylı ilk ve tek Ar-Ge ve Tasarım Merkezi’ni bünyesinde bulunduran Bursalı olarak; Merkezimizde inovasyon, verimlilik ve katma değerli ürün geliştirmeye tüm hızıyla devam ediyoruz.

Dokuma, boyama ve konfeksiyon olmak üzere tam entegre üretim tesisine sahip olan firmamızda tasarlanan ve üretilen ürün gamı; havlu, bornoz, dış giyim ve plaj giyimi, çocuk ürünleri, ev tekstili ve SPA ürünlerinden oluşuyor.

2018 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Tasarım Merkezi belgemizi aldık ve bu kapsamda merkezimizde çeşitli projeler yürütüyoruz.

‘Tekstil ve Modada Sürdürülebilirlik Çalıştayı’na katıldık

Tasarım Merkezimizdeki çalışmaları zaman zaman çeşitli etkinliklerde katılımcılarla paylaşmaya devam ediyoruz. Bu doğrultuda; projelerimizi Eskişehir Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Tekstil ve Modada Sürdürülebilirlik Çalıştayı’nda katılımcılarla paylaştık. Çalıştayda tasarım merkezimizden çalışma arkadaşlarımız projelerimiz hakkında bilgiler verdi. 

‘Kum Tutmaz Plaj Havlusu’ projemizin de paylaşıldığı çalıştayda, proje katılımcıların ilgisini çekti. Bilindiği gibi genel olarak kullandığımız plaj havlularımızı kuma serdiğimiz zaman bukleli yüzeylerinde kum taneleri tutunuyor. Ne kadar silkelesek de kum taneleri o buklelerin arasına giriyor. Hayata geçirdiğimiz özel dokuma konstrüksiyonuyla bu hav buklelerin oluşumunda bir dokuma tekniği uyguladık ve kum tanelerinin havlu yüzeylerine tutunmasını engelledik. Bu uygulamanın test metodu Türkiye’de yapılmamıştı. Ar-Ge Merkezimizle ortak yürüttüğümüz projede bu test metoduna patent aldık. ‘Kum Tutmaz Plaj Havlusu’ tescilli bir ürünümüz olduğu için oldukça gururluyuz.

Tekstil ve moda sektöründe sürdürülebilirlik yadsınamaz bir gerçek. Bunun bilincinde olan bir firma olarak, birbirinden farklı ve faydalı projeleri hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tasarım merkezimizde 2022 yılı itibariyle 130’dan fazla projemiz mevcut. Bundan sonra da projelerimize yenilerini eklemeye ve fark yaratan çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz.

UN Global

Bursalı Grubu Bursalı Grubu Bursalı Grubu Bursalı Grubu


Copyright 2024, Bursalı A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.   /  Kişisel Verilerin Korunması