TR | EN
E-bülten Teması - AR-GE ve İnovasyon

İçinde bulunduğumuz günümüz dünyasında firmalar hızla artan rekabet ortamında artık rakiplerine karşı fark yaratma yarışı içerisindeler. Bir adım öne çıkabilmek amacıyla çalışan firmalar özellikle sürekli değişen ve gelişen teknoloji çağında Ar-Ge ve inovasyona daha fazla önem vermek zorundalar. Çünkü Ar-Ge ve inovasyona önem veren ve bunun sürdürülebilirliğini sağlayan firmalar mutlaka rekabet gücünü artıracaktır.

Ar-Ge ve inovasyonun günümüzde rekabetin vazgeçilmez unsurları arasında yer aldığı bir gerçek ve bu iki unsur firmalar için olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Bunun bilincinde olan işletmeler, sürekli yenilikçi ve yaratıcı çalışmaları hayata geçirmeye özen gösteriyor.

İş yapış şekillerinin değişmeye başladığı içinde bulunduğumuz dönemde, özellikle teknolojiyi yakından takip etmeyen, yeni gelişimlere açık olmayan işletmeler bir süre sonra var olma savaşını kaybediyor. Yani değişim her şeyi etkiliyor. Değişimi yakalamak için de Ar-Ge ve inovasyon ön plana çıkıyor.

Bu bilinçle son yıllarda AR-GE ve inovasyona yatırımlar gözle görülür bir şekilde arttı. Şirketler global pazarlarda fark yaratabilmek için bu alanlara yatırım yapmaları gerektiğinin farkında. Çünkü teknolojiye yatırım yapan inovatif, Ar-Ge odaklı şirketler her zaman daha fazla ön planda.

Sonuç olarak; sürdürülebilir büyüme rakamları elde etmek, gelecekte var olmak ve adından söz ettirmek isteyen firmalar mutlaka Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına ağırlık vermeli ve katma değeri yüksek ürünler üretmeye özen göstermeli.

UN Global

Bursalı Grubu Bursalı Grubu Bursalı Grubu Bursalı Grubu


Copyright 2024, Bursalı A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.   /  Kişisel Verilerin Korunması