TR | EN
Bursalı Grubu’ndan eğitime dev katkı
Bursa, 02.10.2018 – 1955 yılında Süleyman Bursalı tarafından manifatura mağazasıyla temelleri atılan ve gerçekleştirilen başarılı çalışmalarla beraber tekstilden dış ticarete, turizmden gayrimenkule kadar kadar farklı iş kollarında faaliyet gösteren Bursalı Grubu, sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında örnek adımlar atmaya devam ediyor.

Bursalı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı, hayırsever iş adamı Fuat Bursalı tarafından, rahmetli annesi Emine Bursalı adına Amasya'nın Taşova ilçesinde yaptırılan ‘Emine Bursalı İmam Hatip Ortaokulu’nun açılışı, il ve ilçe protokolünün de katıldığı törenle yapıldı.

2012 yılında, Bursa’nın Nilüfer ilçesinde yapımını üstlendiği Nesrin-Fuat Bursalı İlkokulu ve doğup büyüdüğü yer olan Amasya’ya bağlı Taşova ilçesindeki Süleyman Bursalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ardından Fuat Bursalı, yine Taşova’da bulunan Emine Bursalı İmam Hatip Ortaokulu’nun yapımına katkı sağladı.

16 derslikten oluşuyor

Yaklaşık 17 dekar arazinin temel eğitim alanı olarak tahsisli 6,4 dekarlık kısmında, 16 derslikli olarak inşa edilen okulun açılış töreni, il ve ilçe protokolünün yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Törene, Bursalı ailesinin yanı sıra; Amasya Valisi Dr. Osman Varol, AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, Taşova Kaymakamı Kudret Kurnaz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız, Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Hüseyin Güneş, okul yöneticileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Vatanımıza ve milletimize hayırlı olsun

Törenin açılışında konuşan Bursalı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Bursalı, “Ahlaklı ve iyi eğitimli bir neslin yetiştirilmesi en büyük gayemiz. Ülkemize ve insanımıza olan aşkımız, misyonumuz, taşıdığımız sanayici kimliğimiz ve sosyal sorumluluk bilincimiz ile annemiz Emine Bursalı adına açılışını yaptığımız okulumuzun, önce Taşova’mıza, sonra da ülkemize hayırlara vesile olacak öğrenciler yetiştirmesini diliyorum. Bu eğitim kurumumuzda topluma örnek olacak, ahlaklı İslam alimlerinin yetişmesini hedefliyorum. Rahmetli annemiz, “Dört oğlum var, birisi hafız olsun” dermiş. Ben de anneme diyorum ki: “Anacığım, hafız oğlun olmadı ama hafızlar yetiştirecek bir okulun oldu, mekânın cennet olsun.’ Okulumuz, herkes için hayırlara vesile olsun” ifadelerini kullandı.

İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olanıdır

Törende konuşan Amasya Valisi Dr. Osman Varol ise böylesine anlamlı bir hayır işinde yer aldıkları için Bursalı ailesine sonsuz teşekkürleri iletti. Varol, "Bursalı ailesi, daha önce hem memleketleri Taşova'da hem de işlerini yürüttükleri Bursa'da yaptırdığı okullarla, gerçekten çok büyük bir hayır işlemişler. Onlara insanlara faydada bulundukça, rahmetli aile büyüklerinin de sürekli olarak hayır duası almasını sağlayacaklar. İnsanlara hayırlı olabilecek her türlü projenin içerisinden olacaklarını belirtip, sonrasında da takipçisi oldukları için de kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Dualarla gerçekleşen açılış töreninin ardından protokol mensupları, hep birlikte sınıfları dolaşarak öğrencilere ve öğretmenlere başarı dileklerinde bulundu.

UN Global

Bursalı Grubu Bursalı Grubu Bursalı Grubu Bursalı Grubu


Copyright 2024, Bursalı A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.   /  Kişisel Verilerin Korunması