TR | EN
Bursalı Tekstil’den üniversite-sanayi iş birliğine örnek hamle

Bursa, 28.03.2019 – Türkiye’nin en büyük havlu ve bornoz ihracatçısı olan Bursalı Tekstil, sanayi-üniversite iş birliğinin geliştirilmesi ve bu alanda ülkemizde öncü olma hedefi doğrultusunda çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Türkiye’nin tekstil sektöründeki ilk ve tek Ar-Ge & Tasarım Merkezi unvanına sahip olan Bursalı Tekstil, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile önemli bir iş birliği protokolüne imza attı.

Düzenlenen protokol törenine, Bursalı Tekstil adına İcra Kurulu Başkanı Alper Bursalı, İstanbul Teknik Üniversitesi adına da Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi, Tekstil Mühendisliği Bölümü Dekanı Prof. Dr. Ömer Berk Berkalp katıldı.

Pek çok alanda iş birliği

Yapılan iş birliği protokolü kapsamında; İTÜ ve Bursalı Tekstil, hazır giyim perakende ve moda sektörü odaklı ortak akademik çalışmalar yapacak, ortak projeler geliştirecek. Böylece söz konusu alanlarda sektörel bilginin akademik bilgi ile buluşması sektörün ilerlemesine katkı sağlayacak çalışmaları ortaya çıkaracak. Tüm bu projelerle birlikte, aynı zamanda Bursalı Tekstil çalışanlarının gelişimine yönelik profesyonel eğitimler de tasarlanacak.

Sanayi-üniversite iş birliğini çok önemsiyoruz

Bursalı Tekstil İcra Kurulu Başkanı Alper Bursalı yaptığı açıklamada, İTÜ ile yapılan protokolün her iki kurum açısından da hayırlı olmasını diledi.

Şirket olarak, sürekli iyileştirme anlayışı ile katma değere odaklandıklarını aktaran Bursalı, “Yenilikçi çalışmalarımız neticesinde, pek çok alanda Türkiye’de ilkleri gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Türk tekstil sektöründe Ar-Ge & Tasarım Merkezi’ni tek çatı altında bir arada bulunduran ilk ve tek şirket olmak, bu çalışmalarımızın önemli bir yansıması oldu. Dünyanın dört bir yanındaki müşterilerimiz için katma değerli ve yenilikçi çalışmalar yürütmeye odaklanmış durumdayız. Bu noktada, sanayi-üniversite iş birliği de bilimsel gelişim noktasında firmalara çok önemli katkılar sağlıyor. Bursalı Tekstil olarak da sanayi-üniversite iş birliğini çok önemsiyoruz. İTÜ gibi ülkemizdeki önemli bir kurum ile bu anlaşmayı yaptığımız için son derece mutluyuz. Protokolün, ülkemize ve sektöre önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

İTÜ Fashion Show’da yer alacak

Öte yandan Bursalı Tekstil, küresel markası Nuacotton için özel olarak hazırlanan kreasyonlarıyla, 26 Mayıs tarihinde gerçekleşecek İTÜ Fashion Show’daki defilede de yer alacak.

###

 

UN Global

Bursalı Grubu Bursalı Grubu Bursalı Grubu Bursalı Grubu


Copyright 2024, Bursalı A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.   /  Kişisel Verilerin Korunması