TR | EN
Bursalı’dan dijital dönüşüm atağı

Bursa, 01.03.2021 – Türkiye’nin en büyük havlu ihracatçısı Bursalı, sektöründe değişimin ve dönüşümün öncüsü olarak başarılı çalışmaları hayata geçirmeye devam ediyor. Yeniliklerin takipçisi olan firma, dijitalleşme çalışmalarını kararlı bir şekilde sürdürüyor.

Bursalı, uzun vadeli şirket stratejisi ve vizyonu doğrultusunda 2016 yılında oluşturduğu Dijital Dönüşüm Yol Haritasını emin adımlarla uygulamaya devam ediyor. Dijital Dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Bursalı İcra Kurulu Başkanı Alper Bursalı, teknolojide çok hızlı değişimler yaşandığını ve firma olarak gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi.

Bu kapsamda çalışmalarını dijitale taşıdıklarını ifade eden Bursalı, “Tüm dünyanın konuştuğu dijital dönüşüm konusunda Bursalı olarak biz de somut adımlar atıyoruz. Sektöründe dünyanın en büyük markalarından biri olarak, kültürümüz olan sürekli iyileştirme ve gelişim yaklaşımını, dijitalleşme yolunda attığımız önemli adımlarla destekliyoruz. Dijital dönüşümü sadece donanımsal yatırımla değil; bizim için en değerli sermaye olan insan kaynağımıza yatırımla destekliyoruz” dedi.

Sektörün en güçlü çözüm ortağı olacak

 

Öte yandan Bursalı; Bakanlık onaylı Ar-Ge Merkezi’nin, 2019 yılında Bursa Teknik Üniversitesi iş birliğiyle başlattığı patentli Bursalı Operations System programı ile hem sektöre özel bir çözüm olacak hem de küresel ölçüde rakiplerine fark yaratan çevik iş modelini dijitale taşımış olacak.

Konu hakkında açıklamalarına devam eden Bursalı İcra Kurulu Başkanı Alper Bursalı, “Çözüm ortağımız IFS’nin bilgi birikimi ve tecrübesiyle birlikte gerçekleştirdiğimiz bu proje, hem Bursalı’ya hem de sektördeki üreticilere çok büyük güç olacak. Bursalı Operations System, güncellenme projesi başarıyla sonuçlandıktan sonra çözüm ortağı olmak için ulusal ve uluslararası alandaki diğer şirketlere satış amaçlı ticari faaliyete de başlayacak. Projenin tamamlanması ile birlikte tüm birimleri ile uçtan uca bütünleşmiş, kullanılan tüm sistemleri entegre, tüm süreçleri şeffaf bir şekilde ölçülebilir ve izlenebilir, müşteri isteklerine çok daha esnek ve hızlı cevap verebilen, detaylı ürün maliyetleriyle pazarda daha rekabetçi, kurumsal hafızaya sahip, finansal olarak önünü çok daha net gören ve geleceğe daha güvenle bakan bir Bursalı hedefliyoruz” diye konuştu.

Şirketimizi geleceğe taşımak adına var gücümüzle çalışıyoruz

Günümüzde hızla artan rekabet ortamında dijital dönüşümle büyük bir fark yakalandığını belirten Bursalı, dijitalleşme çalışmalarında yollarına kararlı bir şekilde devam ettiklerini söyledi.

“Dijitalleşme artık değişen pazar koşullarında yeni fırsatları yakalayarak, farklılaşan taleplere yanıt verme ve rekabette öne çıkabilme olanağı sağlıyor” diyen Bursalı, şöyle devam etti: “Yeni normalde başarılı olacak firmaların başında şüphesiz dijital yolculuğunu tamamlamış, bu aracı kültürlerinin bir parçası haline getirmiş şirketler yer alacak. Biz de bu bilinçle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yolculuğumuzda, Bursalı Ar-Ge Merkezi’mizin geliştirdiği yazılım projemiz olan BOS’u dünya çapında kurumsal uygulama çözümleri ile birleştirerek, dijital dönüşüm stratejimize uygun olarak, adım adım genişletilebilir bir sistem yapısı oluşturma gayretindeyiz. Dijitalleşme konusunda atacağımız adımlarla sadece ülkemizde değil, dünyada örnek gösterilecek bir firma olacağımıza inancım sonsuz. Faaliyet gösterdiğimiz sektörün gelişimi adına bu süreçte elde ettiğimiz tüm çıktıları da akademik çalışmalar ile paylaşıyoruz. Ülkemiz adına her türlü sorumluluğu almaya devam ediyoruz. Şirket özelinde de geleceğe güvenle bakan bir Bursalı hedefiyle, çalışmalarımız devam edecek.”

 

 

UN Global Compact

Bursalı Grubu Bursalı Grubu Bursalı Grubu Bursalı Grubu


Copyright 2024, Bursalı A.Ş. All Rights Reserved  /  Legal Informations