TR | EN
Türkiye’nin en büyük havlu ihracatçısı Bursalı’ya Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan ödül

Türkiye’nin en büyük havlu ihracatçısı Bursalı, başarılı çalışmalarını taçlandırmaya devam ediyor. Firma, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen ‘2021 Verimlilik Proje Ödülleri Yarışması'nda ödül almaya hak kazandı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Bursalı İcra Kurulu Başkanı Alper Bursalı, gün geçtikçe başarı grafiğini yükseltmeye devam ettiklerini söyledi. Yalın düşünceyi temel alarak gerçekleştirdikleri yenilikçi çalışmalarının karşılığını aldıklarını ifade eden Bursalı, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından koordine edilen ve ülke genelinde her ölçekteki işletmeye ve kamu kurumlarına yönelik olarak düzenlenen 2021 Verimlilik Proje Ödülleri Yarışması'nda dereceye girdik. Bakanlık; verimlilik bilincinin ülke çapında yaygınlaştırılması, verimlilik konusunda yürütülen projelerin kamuoyuna duyurulması, uygulanmış projelerin sağladığı faydaların tanıtılması ve verimliliği artırma konusunda yürütülecek yeni projelerin teşviki hedefiyle bu ödülleri veriyor” dedi.

Başarı ivmemizi gün geçtikçe yükseltmeye devam edeceğiz

Yarışmaya 53 farklı ilden 468 başvuru olduğunu dile getiren Bursalı, 28 finalist proje arasından 5 kategoride 12 işletmenin ödül almaya hak kazandığını kaydetti. Bursalı, ‘Kumaş Boyama Makinelerinde Kendi Kendini Otomatik Temizleyebilen Filtre Projesi’ ile yarışmaya katıldıklarını belirterek, “Rekor sayıda başvurunun gerçekleştiği 2021 Verimlilik Proje Ödülleri’nde Büyük Ölçekli İşletmeler kategorisinde ikincilik ödülü aldık. 2015 yılında benimsediğimiz yalın felsefeyi kültür haline getirerek bugünkü Bursalı Üretim Sistemi’ni (BÜS) oluşturduk. Değer zincirlerindeki israfı yok etme, tüm faaliyetleri değer yaratacak şekilde gerçekleştirme hedefi ile geliştirdiğimiz projelerin böylesine güzel sonuçlarını görmek bizler için gerçekten gurur verici. Başarı grafiğimizi gün geçtikçe yükseltmeye, bunu yaparken de çevreye ve topluma katkı sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Takım ruhu ile çalışıyoruz

Bugüne kadar elde ettikleri tüm başarılı çalışmaların arkasında çalışma arkadaşlarının emeği olduğunu belirten Bursalı, şöyle devam etti: “Kurulduğumuz günden bu yana takım ruhu ile yol almaya devam ettik. Aldığımız her ödülde çalışma arkadaşlarımızın büyük emeği söz konusu. Bu ödülü almamızda da emeği geçen tüm ekibimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Hep birlikte yenilikçi projeler geliştirmeye devam edeceğiz.”

Ödülü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank verdi

Diğer yandan, Bilişim Vadisi’nde düzenlenen ödül töreninde Bursalı adına ödülü Ar-Ge Müdürü Saliha Büşra Karakelle ve Ar-Ge Uzmanı Ömer Cebe, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın elinden aldı.

Filtre Projesi hakkında

 

Bursalı, ödüllü projesi ile üretim prosesinde zaman, maliyet ve iş gücü kaybının önüne geçiyor. Proje kapsamında firma ayda ortalama 30.000 litreye yakın temiz su tasarrufu sağlıyor. Bu sistem sayesinde aynı zamanda manuel filtreleme düzeneğinde yaşanan zaman kayıpları ortadan kaldırılıyor, böylece üretim hızında artış meydana geliyor.

UN Global Compact

Bursalı Grubu Bursalı Grubu Bursalı Grubu Bursalı Grubu


Copyright 2024, Bursalı A.Ş. All Rights Reserved  /  Legal Informations